Anonymous [ settings | log in ]

Over de Libre Graphics Meeting

Doel van de Libre Graphics Meeting is om de de krachten tussen verschillende Free, Libre and Open Source creative softwares te bundelen en verder te helpen. Sinds 2006 is deze jaarlijkse bijeenkomst de belangrijkste conferentie voor ontwikkelaars, gebruikers en ondersteuners van projecten zoals GIMP, Inkscape, Blender, Krita, Scribus, Hugin, de Open Clipart Library en de Open Font Library om te werken aan interoperabiliteit, gedeelde standaarden en nieuwe ideeën. Werk tijdens voorgaande edities van LGM gaf een stevige impuls aan ontwikkelingen op belangrijke gebieden zoals kleurbeheer, cross-applicatie uitwisseling van assets en gemeenschappelijke formaten.

Fysieke ontmoetingen en samenwerkingsmomenten zijn belangrijk voor zowel gebruikers als ontwikkelaars. LGM biedt veel mogelijkheden tot interactie: tutorials, workshops, lezingen, en informele uitwisseling.

Foto: © Alexandre Prokoudine, 2009 (cc-by-sa)

Hoogtepunten LGM 2009

De laatste Libre Graphics Meeting vond plaats in Montreal, Canada. 150+ deelnemers uit de hele wereld kwamen samen voor vier dagen gevuld met presentaties, demo's, en informele ontmoetingen. De LGM betaalde de reiskosten van veel internationale ontwikkelaars die elkaar anders niet zouden ontmoeten. Dit werd mogelijk gemaakt door de steun van de École Polytechnique Montreal, de LGM gebruiker gemeenschap (door geld in te zamelen op pledgie.com), Sourceforge, River Valley Technologies, Intel Communities, OpenCandy, QT, SK1, GIMP, Python Software Foundation, Gnome Foundation en Groupe Eyrolles.

De hoogtepunten omvatten o.a.: bijdragen van bedrijven die bouwen op Open Source zoals AscenderCorp en Open Source Publishing, en presentaties van: pitivi Video Editor (door Jean-François Fortin Tam), Fontmatrix, Phatch en Michael Terry's werk aan Ingimp. Alle grote projecten in ontwikkeling: Scribus, Gimp, Inkscape, en Open Font Library tijd aan het plannen van activiteiten voor het komende jaar. Nieuwe projecten zoals de GPU gebaseerde panorama Stitcher nona-gpu, Lighttwist, een systeem voor het uitvoeren van multi-projector video-displays en Markus Weiland's FacetZoom widget, prepareerden hun nieuwe spannende software ontwikkelingen in aanloop naar LGM 2010 in Brussel.

U vindt sporen van LGM 2009 op onze microblogging sites:identi.ca/lgm en twitter.comtwitter.com/libregfxmtg. Foto's van de LGM zijn te vinden in deLibre Graphics Meeting group op Flickr.

LGM 2010 werd voorafgegaan door LGM 2006 in Lyon, Frankrijk, LGM 2007 in Montreal, Canada en LGM 2008 in Wroclaw, Polen en LGM 2009 in Montreal.

Last edited on 03/13/2010 17:16:20